Тази седмица британските депутати трябва да решат финално как и

...
 Тази седмица британските депутати трябва да решат финално как и
Коментари Харесай

Ключова седмица за брекзит

 Тази седмица английските депутати би трябвало да решат финално по какъв начин и по кое време страната ще напусне Европейския съюз – уговорената за брекзит дата е 29 март .
Парламентът би трябвало да гласоподава за съглашението за овакантяване на премиера Тереза Мей и в случай че го отхвърлят, ще би трябвало да гласоподават дали да изоставен без съглашение или да отсрочат брекзит, осведоми БГНЕС.

В понеделник  британският министър-председател може да отиде в Брюксел, с цел да завърши всички промени, които е договорила по съглашението, отнасящо се за защитната уговорка за Северна Ирландия.

Европейски Съюз отхвърли да отвори още веднъж договаряния по текста, само че предложи по-нататъшни гаранции за действието на защитната уговорка – съглашение, което би трябвало да резервира отворена границата сред Англия и Северна Ирландия. Крайният период е понеделник вечерта, когато Мей би трябвало да показа пред Камарата на общините измененията по съглашението, тъй че те да могат да гласоподават във вторник.

Във вторник  Мей ще открие дебата по съглашението, гласуването се чака към 21 ч. Ако съглашението бъде отхвърлено, депутатите ще би трябвало да гласоподават дали Англия да напусне Европейски Съюз без съглашение   в сряда .

Ако депутатите отхвърлят „ корав “ брекзит,  в четвъртък  те ще би трябвало да гласоподават дали да изискат от Европейски Съюз „ малко и лимитирано “ закъснение на брекзит. Тереза Мей към този момент загатна опцията за 3-месечно удължение, което би трябвало да завърши преди първата сесия на новия Европейски парламент при започване на юли.

В петък  лидерите на Европейски Съюз, в това число министър председателят Тереза Мей се събират на последната си среща, преди Англия да напусне Европейски Съюз.
 standartnews.com
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР